Systeembeheerder bij het VIB-UGent Center voor Medische Biotechnologie

Ghent VIB-UGent Center for Medical Biotechnology

15 Jan 2021

Ghent

VIB-UGent Center for Medical Biotechnology

Lennart Martens Lab

Technical Support

1

Over het VIB-UGent Center voor Medische Biotechnologie

VIB is een onderzoeksinstituut voor levenswetenschappen, gevestigd in Vlaanderen. We voeren fundamenteel onderzoek uit met een sterke focus op het vertalen van wetenschappelijke resultaten naar farmaceutische, agrarische en industriële toepassingen. VIB is een onafhankelijk onderzoeksinstituut van de overheid, met 1470 wetenschappers uit meer dan 60 landen die werken aan UGent, KU Leuven, Universiteit Antwerpen, Vrije Universiteit Brussel en Universiteit Hasselt.

Het VIB-UGent Centrum voor Medische Biotechnologie (CMB) focust op de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve moleculaire tools en technologieën om menselijke gezondheidsproblemen aan te pakken. Het centrum vertaalt zijn nieuwe technologieën en inzichten naar breed toepasbare onderzoekstools, vaccins, diagnostiek en biofarmaceutica. Ons onderzoek verlegt de grenzen van eiwitgericht biomoleculair en bioinformaticaonderzoek en engineeringtechnologieën. CMB leidt de volgende generatie medische biotechnologen op en informeert het publiek over de impact van biotechnologie op de menselijke gezondheid.

Beschrijving

Het Center voor Medische Biotechnologie is op zoek naar een gemotiveerde en enthousiaste IT-medewerker om in een sterk internationale omgeving onze IT-systemen te beheren en onze 150 gebruikers te ondersteunen.

 • Je bent, samen met een collega, verantwoordelijk voor het beheer van de serverinfrastructuur van het Center, inclusief emailserver, netwerkshares, intranet, back-up services, netwerkrouters en switches, WiFi en gedeelde printers.
 • Je bent, met je collega, eveneens verantwoordelijk voor de dagelijkse ondersteuning van de gebruikers in het Center, het uitrollen van nieuwe PCs, het beheer van useraccounts, en de aankoop en onderhoud van hardware.
 • Je werkt in een snel ontwikkelende en uitdagende omgeving waarin je, op basis van je eigen inbreng, mee de IT ondersteuning afstemt op de noden van de onderzoekers in het Center.

Profiel

 • Je hebt een professionele Bachelor in de (bio-)informatica, of gelijkwaardig door ervaring.
 • Je bent communicatief en werkt graag in een internationaal teamverband.
 • Je bent oplossingsgericht, je werkt nauwgezet en proactief, en je kan de nodige zelfstandigheid aan de dag leggen.
 • Je wil continu bijleren over de nieuwste IT-technieken en systemen.
 • Je spreekt en schrijft vlot Engels.

Aanbod

 • Een uitdagende, hoogtechnologische omgeving in biomedisch onderzoek.
 • De mogelijkheid om continu nieuwe kennis op te doen.
 • Een sterk internationale werkomgeving met jonge, sterk gemotiveerde onderzoekers.
 • Een competitief salaris en extralegale voordelen.
 • Een voltijdse tewerkstelling voor onbepaalde duur.

Hoe solliciteren?

Voor meer informative, gelieve Lennart Martens (lennart.martens@vib-ugent.be) te contacteren.

Gelieve online te solliciteren en uw CV en motivatiebrief te uploaden.

Geïnteresseerde kandidaten worden zo snel mogelijk uitgenodigd voor een gesprek. Sollicitaties zijn welkom zolang de positie niet is ingevuld.