Polyvalente serremedewerker @ VIB Agro-Incubator site

Nevele VIB Headquarters

31 Aug 2022

Nevele

VIB Headquarters

Technical Support

1

Over het instituut en de onderzoeksinfrastructuur

Bij VIB is het onze missie om baanbrekend wetenschappelijk onderzoek te doen om een beter begrip te krijgen van de mechanismen van het leven en om onze onderzoeksresultaten te vertalen naar producten en oplossingen, die de samenleving ten goede komen. Wij geloven dat onderzoek naar moleculaire mechanismen zal leiden tot een betere levenskwaliteit, economische groei en duurzaam maatschappelijk welzijn.

De recente opening van de nieuwe VIB Agro-Incubator-site zal het huidige AgBio/AgTech-ecosysteem bevorderen, start-ups ondersteunen en nieuwe ontwikkelingen in de sector katalyseren door diensten aan te bieden aan de industrie en de academische wereld. De focus ligt op duurzame landbouw, mitigatie van en aanpassing aan klimaatverandering, biologische gewasbescherming en digitale landbouw. VIB wil de hoogtechnologische faciliteiten van de site inzetten als een magneet voor landbouwinnovatie.

Functiebeschrijving

De site van de VIB Agro-incubator bevat 3500 m2 serreoppervlakte. Om het serrewerk in goede banen te leiden zijn we op zoek naar een polyvalente serremedewerker. Je helpt met het opkweken van verscheidene plantensoorten onder de gewenste condities. Naast het uitvoeren van serre-specifieke taken, verzorg je ook project gerelateerde staalnames en metingen. Je staat in voor fytosanitaire behandelingen, registratie van de toepassingen en volgt de klimaatcondities op. Verder help je met de organisatie van fenotyperingsactiviteiten op geautomatiseerde platformen, waarbij je ook verbeteringsvoorstellen doet in de werkprocedures en je eigen werkzaamheden. Bovendien fungeer je ook als aanspreekpunt voor de begeleiding van de aanwezige partners in de serre.

Profiel

 • Je genoot een opleiding tuinbouwschool of evenwaardige ervaring
 • Gezonde interesse in plantenkweek en verzorging
 • Je bent in bezit van een fytolicentie of wil deze graag halen
 • Je kan zelfstandig werken, maar je bent ook een team player
 • Je hebt oog voor detail, werkt nauwkeurig en je hebt veel verantwoordelijkheidszin
 • Je kan goed omgaan met werken in warme temperaturen
 • Je communiceert vlot, zowel in het Nederlands als in het Engels
 • Kennis van PC en Microsoft Office software pakketten

Wij bieden

 • Een voltijdse tewerkstelling van onbepaalde duur, startende vanaf oktober 2022
 • Een gevarieerde job in een dynamische en internationaal georiĆ«nteerde organisatie.
 • Een werkklimaat waarin vertrouwen en toewijding essentieel zijn

Hoe solliciteren?

Gemotiveerde kandidaten worden gevraagd online te solliciteren. Gelieve een motivatiebrief en CV bij je sollicitatie toe te voegen.

Voor meer informatie m.b.t deze functie kan je mailen naar Stijn Dhondt.

VIB values diversity - in backgrounds and in experiences. The institute needs people from all backgrounds and ways of life to help build a thriving scientific environment. VIB is therefore looking for candidates who are not only strong in their own aptitudes but care deeply about supporting each other's growth. VIB's collaborators are people with different strengths, experiences and backgrounds, who share a passion for science that generates impact in science and in society. Diversity not only includes race and gender identity, but also nationality, age, disability status, sexual orientation, religion and many other parts of ones identity. All of VIB's employees' points of view are key to its success, and inclusion is everyone's responsibility.